Resa tillsammans

En populär morgongåva har på senare år varit någon form av resa. Det kan vara allt från en hel resa, till att man ger bort ett presentkort på en resa som man sedan tillsammans bestämmer och betalar. Så vart kan man då åka? Det beror förstås lite på vad man har för preferenser. En del gillar sol och bad andra gillar storstäder, en del vill bo på all inclusive hotell andra föredrar små pensionat.

Här kommer några tips på resmål som kan vara värda att kika på.

Storstad – åk till Milano
Är man en storstadsfantast som gillar att shoppa, fika, uppleva kultur och kika på vacker arkitektur ska man åka till Milano i Italien. Denna stad har så otroligt mycket att erbjuda att det kan vara svårt att välja. Att bara få sitta på olika caféer varje dag och inta sin morgoncappuchino medan Milanoborna börjar sin dag är en fröjd i sig. Är man det minsta lilla sportintresserad ska man också försöka gå och se Milan eller Inter spela fotboll. Man gör dock klokt i att boka biljetter hemifrån innan man åker eftersom de brukar vara väldigt svåra att få tag på.

Sol och bad i november i Nerja
Om man helst åker på sin morgongåvsresa i november och vill undvika att åka för långt så är Nerja på Spanska sydkusten ett väldigt trevligt alternativ. Till skillnad från en del andra städer längs den här kusten så känns Nerja riktigt genuint och mysigt. Större delen av bebyggelsen är bara 2-3 våningar och gatorna är trånga och mysiga. Nerja ligger på en höjd och nedanför hittar man stränderna. Man får dock vara bered på att det är ett och annat trappsteg ner och upp från stränderna.

Gdansk – stad och strand i ett
Om man nu vill ha både storstad och sol så är Gdansk faktiskt ett bra alternativ. Fast man måste ju åka hit under det svenska sommarhalvåret för att kunna njuta av just stranddelen. Gdansk är kanske inte en storstad i den bemärkelse som Paris eller liknande städer, här bor bara cirka 470 000 människor. Gdansk har dock praktiskt taget vuxit ihop med grannarna Sopot och Gdynia, och tillsammans bildar de tre städerna en region med 1,3 miljoner invånare. Det går snabbt och lätt att ta sig mellan städerna med tåg. De finaste stränderna hitar man till exempel i Sopot som ligger 10 minuter med tåg bort från Gdansk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar